Creació d’espais per als clients NextCloud

CREAR GRUPS DE CLIENTS A NEXTCLOUD / OWNCLOUD

En aquest manual, explicarem com crear un espai per als nostres clients o proveïdors, per a poder intercanviar fitxers de forma segura.

1- Crear usuari i grup.

Ens connectarem a l’entorn web del cloud a través del nostre navegador d’internet. Per fer aquestes operacions haurem de tenir un compte de supervisor.

Un cop dins entrarem a les opcions del nostre usuari a la part superior dreta del navegador i desplegarem les opcions.

entraconfig

Dins del llistat d’usuaris, podrem crear un usuari nou a la part superior de la pantalla. Posarem el nom d’usuari del client que vulguem (1) (Pot ser el seu correu electrònic!!!) i li assignem una contrasenya (2). Al desplegar l’opció dels grups, ens mostrarà un llistat amb tots els grups existents. En el nostre cas en crearem un de nou i l’anomenarem «Clients» (3). Per finalitzar la creació del usuari i del grup li donarem al botó «crear» (4).

creauser

Podrem comprovar com l’usuari s’ha creat correctament. Des d’aquesta pantalla, també podrem modificar diversos aspectes del usuari com per exemple, assignar-li una quota d’espai màxim a utilitzar (1) o modificar el nom complert del client (2).

quotauser

 

2- Crear carpetes

Un cop creat l’usuari, haurem de crear les carpetes que compartirem entre els diferents usuaris. Accedirem a l’opció de les carpetes des de la part superior esquerra de la pantalla.

carpetes

 

Crearem una nova carpeta que anomenarem «Clients» des del boto +

crea carpetes

En el nostre cas dins de la carpeta clients, nosaltres crearem una carpeta per per cada un dels clients i una carpeta general on hi deixarem documentació interessant per a ells. Ens quedaria una estructura així:

creacarpetesclient

3- Compartir carpetes

Un cop creada l’estructura de carpetes ja només ens faltarà assignar els permisos corresponents a cada carpeta. El que farem serà compartir la carpeta des de l’opció “compartir” del costat de cada carpeta.

compartirusuari

Al començar a escriure en l’espai per compartir, el cloud ens anirà proposant els diferents usuaris i grups que compleixin les condicions escrites.

Un cop escrit el client i assignat, tindrem l’opció de fer la carpeta de només lectura, o inclús d’establir els permisos més detalladament fent clic als tres punts del costat de l’opció d’edició.

compartirgrup

4- A vista del client

Un cop fetes totes les passes correctament el client ja pot entrar amb l’usuari i la contrasenya assignades al punt 1. El client només haurà de veure les carpetes que hem compartit per ell i pel seu grup amb els permisos corresponents.

vistaclient