Tarifes de venda I Assignació al client

TARIFES DE VENDA. I – ASSIGNACIÓ AL CLIENT

Amb aquesta entrada encetem una sèrie d’articles que parlaran de les tarifes de venda, ja que la seva gestió, funcionament i administració són altament complexes i una sola entrada seria molt llarga i feixuga.


COPIES DE SEGURETAT

Les operacions amb tarifes de venda són complexes i tenen un inconvenient important, si ens equivoquem molts cops és difícil o directament impossible rectificar els errors. La majoria de vegades l’única forma de recuperar una tarifa de venda és a través de les còpies de seguretat:

https://batista10blog.wordpress.com/2016/05/13/configurar-copies-de-seguretat-icgmanager-dropbox/
https://batista10blog.wordpress.com/2016/03/18/copies-de-seguretat/


Començarem amb una de les operacions més senzilles, l’assignació de tarifes al o als clients. Aquesta operació la podrem realitzar de dues formes diferents en funció de si volem assignar una tarifa a un client individual o a un grup de clients.

Assignació a un client individual

Per assignar una o diverses tarifes a un client, entrarem a la fitxa del client i anirem a la pestanya «Tarifes i Formes de Pagament» (1)

fitxacli

Per seleccionar les tarifes que assignarem a aquell client, pitjarem el botó «Seleccionar» (2) i ens apareixerà una pantalla on podrem elegir les tarifes a assignar al client.

selectarifa

Podrem repetir aquesta operació tants cops com vulguem, ja que podem assignar més d’una tarifa a un sol client. Amb les fletxes laterals (1) ordenarem les tarifes per establir l’ordre d’aplicació.

ordretarifa

Fixeu-vos també que podem aplicar un descompte directe a aquell client per una tarifa en concret (2). Aquest descompte en percentatge s’aplica automàticament i s’acumula amb els altres descomptes que hi puguin haver en el moment de realitzar la venda.

Sobre l’ordre d’aplicació de les tarifes ho explicarem més detalladament en una altra entrada, ja que es un tema complex.

Assignació massiva de tarifes de venda

ICGManager ens permet assignar tarifes de venda al clients d’una forma massiva en funció del tipus de client assignat a la fitxa.

Per accedir a aquesta configuració, anirem a «Fitxers», «Tarifes de Venda» i en la pantalla de tarifes, pitjarem el botó «Clients». Ho podem fer des de qualsevol tarifa de venda, no te importància sobre quina tarifa ho fem.

tarifaclients

Un cop hem entrat a la pantalla d’assignació de tarifes, ens apareixerà una barra amb els diferents tipus de clients, on seleccionarem el tipus que vulguem modificar la tarifa (1). Veurem que al seleccionar el tipus, ens apareix un llistat a la part dreta amb tots els clients que tenen aquella classificació (2).

triatipuscli

Si en aquell moment ens donem compte que hi manca o hi sobra algun client, els podem afegir o treure amb els botons corresponents. També podrem accedir a la fitxa del client que tinguem seleccionat i fer les modificacions necessàries.

Un cop hem triat el tipus de client que voldrem modificar les tarifes, a la part esquerra de la pantalla, haurem seleccionar o treure les tarifes (1) que voldrem assignar a tots els clients que siguin del tipus seleccionat.

configtarifa

Recordem que igualment que en l’assignació individual, podem ordenar la tarifes i aplicar un descompte directe (2).

Finalment «Desarem» i les tarifes quedaran assignades als clients (3).

Un pensament sobre “Tarifes de venda I Assignació al client

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.