Creació Articles a Dolibarr

CREACIÓ D’ARTICLES DOLIBARR

En aquesta entrada, explicarem com crear i emplenar correctament la fitxa dels articles que utilitzarem a Dolibarr, tan per a les nostres vendes com per a les compres.

Activació de mòduls

El primer que haurem de fer es mirar que tinguem com a mínim el mòdul de «Productes» activat. Nosaltres farem l’explicació tenint activats tots els mòduls de la «Gestió de Productes». Penseu que el que expliquem en aquestes pàgines pot variar en funció dels mòduls instal·lats. Els mòduls es troben al «Inici» del menú superior, a «Configuració» i «Mòduls» del menú esquerra.

moduls

Un cop a la pantalla de mòduls, en l’apartat de gestió de productes, com a mínim hauríem de tenir seleccionat el mòdul de productes

moduls2

Nou Producte

Per crear un nou producte, anirem a «Productes/Serveis» del menú superior, i a «Nou producte» del menú esquerra.

article

I tindrem la fitxa per poder emplenar els camps:

article2

Hem de tenir en compte que els camps poden variar en funció dels mòduls que tinguem instal·lats.

La referència del producte és la referència que utilitzarem per vendre el producte i l’etiqueta la descripció que apareixerà a la línia de les factures.

La etiqueta és la descripció del producte o servei que apareixerà escrit en els documents de compra o venda.

El estat ens permetrà elegir si l’article està a la venda o és pot comprar. Per exemple un article de fabricació pròpia estarà a la venda, però no a la compra. En canvi les matèries primeres ens passarà al contrari, les tindrem a la compra, però no a la venda.

Estoc Límit per alertes és l’estoc mínim que hem de tenir al magatzem d’un producte.

Estoc desitjat és l’estoc màxim que tindrem al magatzem.

La Descripció és una descripció més exhaustiva del article que la que ens dona l’etiqueta. En ella hi podem posar totes les característiques i dades que vulguem. Atenció, aquestes dades poden ser visibles per als clients.

La Naturalesa del producte, ens indicarà si és un producte manufacturat o be és una matèria primera.

Pes, Longitud, Superfície i Volum ens indiquen les característiques físiques exactes del producte. Fixeu-vos que a la part dreta podrem elegir la unitat de mesura que més ens convingui.

El Codi Duaner, és una informació necessària en cas d’importació dels articles de fora de la Unió Europea.

El País d’origen ens indica d’on prové o està fabricat, aquell article. Imprescindible en la traçabilitat alimentària sobretot.

La Nota ens permet realitzar una descripció addicional de l’article com en el camp Descripció, però en aquest cas no serà de cap manera visible per part del client o proveïdor.

En la següent casella, podrem fixar el Preu de Venda de l’article. Just al costat de la casella, ens indicarà si el preu l’entrem amb impostos inclosos o sense impostos. Dolibarr re-calcularà els impostos automàticament en els documents de venda.

Preu de Venda Mínim, ens indica el preu mínim de l’article en els documents de venda, ja que el preu fixat en la fitxa de l’article és pot modificar manualment en el moment de la venda, però mai per sota del valor indicat en la casella.

Taxa IVA, indica el percentatge d’impost aplicat a l’article. Consulteu al vostre gestor en cas dubtes.

Finalment per crear definitivament l’article, li donarem al botó crear.

Serveis

Els serveis són un tipus de producte especial, en que no s’intercanvia cap tipus de material. Els serveis són els articles de facturació del treball manual, de la mà d’obra o dit en general dels articles intangibles.

nouservei

La pantalla de serveis és pràcticament igual, ometent els camps que no tenen sentit en un article d’aquest tipus (Ex. mida). En canvi afegeix un camp que marca la duració del servei (en temps).

Llistat i modificació

Per obtenir un llistat dels articles que disposem, anirem a Productes/Serveis i farem un clic a Llistats, ja sigui un producte o un servei.

llistarticles

Per modificar l’article, fem un clic sobre l’article desitjat i entrarem a la seva fitxa. En cas de que hi hagin molts articles, podem filtrar-los pels camps que hi han a sota la descripció de les columnes.

filtrellista

Un cop dins de l’article el podrem modificar amb el botó de modificació que hi ha a la part inferior dreta.

modifarticle

Un pensament sobre “Creació Articles a Dolibarr

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.