Conciliació Bancària ICGManager

CONCILIACIÓ BANCÀRIA EN ICG MANAGER

La conciliació bancària és el fet de casar els apunts bancaris de la nostra comptabilitat amb els moviments bancaris reals que ens proporciona el banc.

Aquesta tasca és pot fer manualment o be automatitzar-la a través d’un fitxer (norma 43) que podem descarregar del nostre banc i fer que ICG ens concilii automàticament els apunts.

En aquest document us explicarem com fer la conciliació bancaria a ICGManager i com descarregar els fitxers d’algunes entitats. Intentarem afegir poc a poc més bancs i caixes.

Conciliació Bancaria ICGManager

entraconciliacio

Per entrar a la conciliació bancaria anirem a Comptabilitat -> Conciliació Bancaria.

carrega43

Ens assegurarem en la pantalla principal de la conciliació de tenir correctament seleccionada l’empresa comptable del banc on farem la conciliació (1). Tot seguit, ja podrem elegir el fitxer descarregat del banc amb el botó “Norma 43” (2).

Tota la resta de dades de la pantalla, ens les seleccionarà automàticament en funció del fitxer descarregat del banc. Ens haurem d’assegurar que al compte comptable (Comptabilitat -> Fitxers -> Comptes Comptables) del banc (572) tinguem posat correctament el número de compte real.

selecciona43

Carregarem el fitxer descarregat del banc.

dadesconciliacio

Al carregar el fitxer del banc, automàticament carrega les dades que hi han al fitxer del banc i les situa a la part superior de la pantalla. Aleshores en funció de les dates del banc i el numero de compte, carrega a la part inferior (2) els moviments comptables del compte comptable que contingui el numero de compte igual al del fitxer bancari.

Per començar el punteig entre els dos fitxers li donarem al botó “Punteig auto”

punteigauto

Al fer el punteig automàtic, ens posarà de color verd les línies que ha detectat coincidents entre el fitxer bancari i l’extracte del banc. En canvi deixarà de color blanc les línies que no ha aconseguit quadrar, i serà tasca nostra deduir i corregir la raó per la qual no ha pogut puntejar les línies.

Desarem el punteig amb l’opció “Guardar punteo”. Si el que volem és un informe per escrit dels apunts no conciliats, li donarem al botó “Cuadre”. En la pantalla del informe podrem exportar-lo a MS Excel des del botó.

 

A continuació explicarem com descarregar el fitxer de diverses entitats. Mirarem d’anar incorporant més entitats progressivament. Hem de tenir en compte que en alguns bancs el servei de descàrrega del fitxer Norma 43 pot tenir recàrrecs.

Descarregar fitxers BBVA NetCash

BBVA NetCash és la plataforma empresarial del BBVA.

saldoimoviments

Un cop dins i identificats amb el vostre usuari i contrasenya, en apareix la pàgina de la portada, i allí seleccionarem “Informació de comptes” -> “Saldo i moviments” de la part esquerra de la pantalla, o “Saldo i moviments” de l’accés directe de la part inferior.

seleccio-compte

En aquesta pantalla, ens apareixeran tots els comptes que tenim a la nostra disposició (en l’exemple només és un). Hem de triar el compte del qual volem descarregar el fitxer de la norma 43.

extractedecomtes

descarrega43

 

Un cop en la pantalla de l’extracte, el que farem serà filtrar els moviments amb el botó “Moviments” (1). Podrem filtrar per els últims moviments, per import, o per conceptes bancaris. Per descarregar l’arxiu, anirem a l’opció de “Descarrega” (2). Allí ens apareixeran diversos formats, però en el nostre cas ens interessa el format AEB43. Al donar-li a descarregar ens baixarà un fitxer amb el nom: “ficheroAEB43.txt”. Aquest fitxer l’hem de desar en algun lloc del disc dur conegut, per a que després el podem recuperar des de ICGManager.

 

 

Descarregar fitxers Triodos Bank

triodos1

Al entrar a Triodos Bank, marcarem l’opció “Veure Detall”

triodos2

Ens apareixerà un extracte dels moviments del compte en pantalla. Per demanar el fitxer de Norma 43 hem d’anar al menú Moviments -> Sol·licitar extracte.

triodos3

En la pantalla de sol·licitud, haurem de posar les dates en que volem l’extracte, i el més important de tot, canviar el format per defecte de PDF, al format Norma 43. Tot seguit li demanem la realització de la operació.

En demanarà la verificació amb el nostre codi de firma, i tot seguit ens informarà que l’operació s’ha realitzat en èxit, i que abans de 24 hores tindrem el fitxer Norma 43 a la nostra bústia.

triodos4

Per accedir a la bústia, anirem a la part superior dreta de la pantalla.

triodos5

triodos6

Un cop a la pantalla de missatges de Triodos, haurem d’anar a la Bústia de documents per veure el fitxer.

triodos7

En la pantalla, haurem de seleccionar el missatge que ens informa del extracte d’operacions (1) i desprès l’haurem de descarregar (2). El nostre navegador automàticament descarregarà el document amb format txt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.