Modificadors Front Rest

MODIFICADORS EN FRONT REST

En hostaleria, el fet de preparar l’article de venda en el moment, fa que els productes puguin “personalitzar-se” al gust del client en el moment de la venda del article. Una beguda sense gel, un cafè llarg, entrecot poc fet, pizza amb extra de formatge, i un llarg etc.

Front Rest soluciona aquest problema utilitzant modificadors d’articles. Aquests modificadors poden ser comentaris, o altres articles que afecten a l’article principal.

Accedir als modificadors

Per accedir a la gestió dels modificadors, haurem de fer clic al botó «Fitxers», normalment només accessible des del usuari supervisor. Un cop accedit al menú de conbotofitxersfiguració, haurem de cercar la pestanya «Articles» (1) i tot seguit ja podrem entrar a l’opció «Modificadors» (2).

entraconfig

Front Rest ja porta creats molts modificadors per defecte. Podrem modificar els existents, per ajustar-los al nostre establiment.

Grups de Modificadors

Els modificadors no s’assignen individualment als articles, sinó que es creen grups de modificadors per articles similars, i després assignem aquest grup als articles concrets. Per exemple podem aplicar un grup de modificadors a les carns, a les pizzes, als cafès, etc..

creamodificadors

Per crear un grup de modificadors nou, li donaren al botó “Nou” (1) i posarem el nom al camp “Descripció” (2). Si simplement volem modificar un grup li donem al botó “Cercar” (3) i elegim el grup de modificadors.

Crear i assignar comentaris

Els modificadors tipus comentaris, afegeixen un comentari a l’article de venda. Aquests comentaris sortiran alhora de realitzar les impressions o per les pantalles de la cuina, i queden desats a la nota de la taula. Els comentaris normalment donen instruccions de com preparar l’article a servir o vendre.

Per exemple es poden crear com a comentaris del grup de modificadors carns, el punt de cocció de la carn (poc feta, molt feta, al punt, etc..)
comentaris

Per crear nous comentaris, anirem al botó comentaris de la part superior dreta de la pantalla.

creacomentari

Entrarem en una pantalla on hi han tots els comentaris existents, i com sempre els podrem cercar i carregar en pantalla pel botó “Cercar”, o en podrem crear de nous amb el botó “Nou”.

El camp referència ens permetrà crear una referència del comentari, i així poder establir un ordre alfabètic dins dels comentaris. El camp descripció és el comentari en si, el que sortirà imprès a la cuina o es visualitzarà en les pantalles. Podrem també elegir un color de fons, o inclús seleccionar una imatge. que es visualitzarà en pantalla en el moment de seleccionar el modificador.

Un cop creat el comentari, guardarem i sortirem de la pantalla, per retornar a la pantalla de gestió dels grups de modificadors.

comentarismodificadors

En aquesta pantalla, podrem elegir els comentaris seleccionant l’opció comentaris (1) i seleccionant els comentaris (2) per poder-los assignar al grup de modificadors (3).

Un cop elegit el comentari, hi podrem afegir un increment de preu, sobre el preu base de l’article. Per exemple podem tenir un grup de modificadors Cafès, el qual conté un comentari “Amb gel” que te un increment de 5 cèntims respecte al preu de l’article seleccionat (cafè, tallat, cigaló, etc…). Els camps format i dosi no s’apliquen en cas de comentaris, però si en el cas d’articles que veurem tot seguit. (4)

Finalment podrem elegir l’ordre del modificadors amb els botons de posició de la part dreta de la pantalla (5).

Assignar articles com a modificadors

Podrem elegir com a modificador un article ja existent. Això ens permet molta flexibilitat alhora de crear modificadors, ja que podrem tenir control del estoc d’aquests articles modificadors.

Per crear nous articles, podeu consultar:

Creació ràpida d’articles Front Rest

articlesmodificadors

Dins de la pantalla de modificadors, podrem elegir els articles clicant a seccions, preferits o sense secció per poder visualitzar els articles corresponents (1). Elegirem els articles fent un clic a sobre i veurem que els seleccionats queden emmarcats de color groc (2), i finalment per assignar-los al grup de modificadors, els traspassarem a la part dreta de la pantalla amb el botó corresponent (3).

Finalment podrem elegir el format de l’article (si es que en te!), la dosis de l’article que s’utilitzarà com a modificadors si l’article es ven per dosis, i finalment posar un increment de preu si li pertoca (4).

Nosaltres com a exemple hem posat com a modificador del grup de modificadors carns, diferents salses per acompanyar la carn, amb la seva dosis i l’increment de preu corresponent al plat.

Assignar grups de modificadors als articles

Podem assignar un grup de modificadors a un article, des de la pròpia fitxa de l’article, però això resulta lent i pesat, si ho hem de fer article per article. Per això tenim una pantalla per assignar modificadors d’una manera ràpida i efectiva.

Entrarem a la pantalla d’assignació de modificadors, a través de la pantalla de configuració i marcarem l’opció “Assignació de Modificadors”.

assignaciomodificadors

triaseccio

Tot seguit ens farà elegir la secció dels articles dels quals volem assignar-los un o diversos grups de modificadors. També podrem elegir “Articles sense secció” per aquells articles que no tenen una secció definida en la pantalla de venda.

assignamodiaarticle

Finalment ens apareixerà la pantalla, on podrem assignar els grups de modificadors als articles. Primer de tot, haurem de seleccionar els articles de la part esquerra de la pantalla (quedaran marcats en groc) i tot seguit elegirem el grup o grups (poden ser diversos!), de modificadors.

En aquesta pantalla, també podrem elegir diverses opcions que afecten al grup de modificadors per aquells articles:

TARIFA: Aplicarà els modificadors només a la tarifa seleccionada o a totes, que és la opció per defecte.

MULTI: Si està marcat indica que podrem elegir més d’un modificador d’aquell grup, en canvi si està desmarcat, només podrem elegir un sol modificador per aquell article.

MIN: El nombre mínim obligatori de modificadors a seleccionar per aquell article.

MAX: El nombre màxim de modificadors que podem seleccionar per aquell article.

AUTO: Si està seleccionat, la pantalla de modificadors, apareixerà automàticament al seleccionar l’article. En cas contrari haurem de seleccionar nosaltres el botó de modificadors, per poder assignar un modificador a l’article.

GRATIS: Dins del nombre màxim d’articles a seleccionar, aquí indicarem quants modificadors seran gratuïts (encara que tinguin increment de preu) amb l’ordre corresponent de selecció.

modificadorgratis

Per exemple en el cas de la imatge anterior, estaríem indicant que el primer i el tercer modificador que elegim per l’article no tindran increment de preu, encara que el modificador el tingui. El segon modificador que elegim, tindrà increment de preu si el modificador el té, sinó també serà gratuït.

Resultat final

botomodificador En el moment que seleccionem l’article, podem donar-li al botó modificadors, o si per  contra tenim posada l’opció AUTO, ens apareixerà una pantalla de selecció dels diferents  modificadors per aquell article.

seleccionamodificadors

En aquesta pantalla, apareixeran els diferents modificadors que hem seleccionat per l’article. Al fer clic els elegirem per l’article venut (1).

Si per casualitat el client ens demanés una modificació de l’article que no la podem seleccionar, la podrem afegir nosaltres manualment amb els botons de la part superior de la pantalla, ja sigui afegint altres articles, un comentari nou o carregant grups de modificadors no assignats a aquell article. (2)

Finalment, també podrem negar un modificador amb el botó de la part inferior de la pantalla. Per exemple “NO Poc Fet”. (3)

En la pantalla de venda el resultat seria aquest:

vendamodificadors

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.