Creació ràpida d’articles ICGFront Rest

CREACIÓ RÀPIDA D’ARTICLES FRONT REST

En aquest document, volem explicar-vos com crear articles de ICGFront Rest d’una forma ràpida, sense entrar en massa profunditat en tots els detalls dels articles. Simplement pretén ser un manual ràpid de creació d’articles.

Accedir a les seccions

botofitxers Per crear articles d’una forma ràpida, la millor opció es anar a les seccions dels articles i crear els articles per a cada secció, o crear la secció en cas de que no existeixi. Per accedir a les seccions haurem de fer clic al botó «Fitxers», normalment només accessible des del usuari supervisor.

seccions

Un cop accedit al menú de configuració, haurem de cercar la pestanya «Articles» (1) i tot seguit ja podrem entrar a l’opció «Seccions» (2).

Creació de secció

creasecció

Per crear una nova secció, li donarem al botó «Nova» (1) i posarem el nom de la secció al camp descripció (2). Si volem modificar el color de fons de la secció ho farem amb els botons corresponents del Fons i la Font (3).

Accés als articles d’una secció

seccióarticle

Per accedir als articles que hi han en una secció, li donarem al botó «Articles» que hi ha a la part superior dreta de la pantalla.

articlessecció

I ja tindrem un llistat de tots els articles que hi han en la secció corresponent.

Crear un article

Per crear un article simplement li donarem al botó “Nou” i emplenarem les dades que ens demana.

Descripció: Descripció de l’article que sortirà en pantalla i en la impressió dels tiquets.

Barra / Mesas: Preus de venda que aplicarem a les taules tipus barra o taules. Això simplement són tarifes de venda d’articles, que podem modificar més endavant.

Coste: Preu de cost directe de l’article. En el cas d’articles amb escandall, millor deixar-lo a 0.

Referencia: Referència de l’article. Ens pot servir també per ordenar els articles dins de la secció.

Tasa: Impost a aplicar a l’article. No és el percentatge de IVA, sinó el codi de l’impost que s’aplica. Consulteu a l’apartat d’impostos, per veure els codis i configurar els diferents tipus d’impostos.

Precio Libre: Indica si el preu ens el preguntarà just en el moment que venem l’article.

Orden: Ens indica l’ordre de sortida del plat.

Valors per defecte:

botodefecte

Habitualment els articles d’una mateixa secció, comparteixen moltes característiques en comú. Per tal de que alhora de crear l’article no tinguem que fer repeticions d’entrada de dades, aquestes dades les podem definir per defecte donat-li al botó “Valors per Defecte”

valorsdefecte

Al acceptar els valors, tots els articles que creem en aquell moment tindran les característiques definides en aquesta pantalla.

Preus / Formats:

botopreusformats

Al accedir a preus formats, entrem en una pantalla o podrem posar el preus dels articles en funció del format. Per entendre correctament el que és un format utilitzarem un exemple. Nosaltres alhora de comprar al proveïdor, comprem un barril de cervesa, però alhora de vendre venem canyes, copes, gerres, clares, etc.. El format és la forma correcta de vendre el barril de cervesa, ja que cada un dels formats treu del estoc del barril la quantitat de cervesa que correspon al format, per exemple una canya de 20cl.

formats

Per afegir un format a un article, primer de tot seleccionarem l’article (prèviament creat) al que volem afegir formats (1), tot seguit triem el format que volem afegir a l’articles (2), i finalment posem el preu del format per a les diferents tarifes que tinguem definides (3).

En tot moment podrem crear formats nous utilitzant el botó “F10 – Formats” de la part superior dreta de la pantalla.

Modificadors

botomodificadors

Els modificadors són variacions que poden sofrir els articles, amb increment de preu o sense. Per exemple el cafè: ens poden demanar un cafè, però el client ens indica que el vol llarg, o sense sucre, o amb gel. Tots aquests detalls de l’article són els modificadors, i en la majoria de casos, per exemple un cafè amb gel te un increment de preu respecte al cafè normal.

modificadors

Per assignar modificadors a un o diversos articles, el que haurem de fer primer de tot és seleccionar els articles (1), i tot seguit a la part dreta de la pantalla, assignar el modificadors o modificadors que vulguem assignar als articles (2). A la dreta dels modificadors seleccionats, tenim dos caselles per marcar: Multi, ens permet marcar més d’un modificador per article, i Auto, que fa que la pantalla de modificadors, s’obri automàticament en seleccionar l’article.

Fixeu-vos que els modificadors estan agrupats per tipus. Si volem modificar o crear algun tipus de modificador, accedirem al botó “Fitxa Modificador”(3).

2 pensaments sobre “Creació ràpida d’articles ICGFront Rest

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.