Còpies Seguretat ICG Manager – Dropbox

COPIES SEGURETAT ICG MANAGER – DROPBOX

ICGManager, ens permet realitzar còpies de seguretat, però aquestes còpies normalment s’emmagatzemen en el propi disc dur de l’ordinador que les genera. En cas de pèrdua del disc dur, molts cops ens hem trobat que s’ha perdut la base de dades i l’última còpia de seguretat que ICGManager havia realitzat automàticament.

Una forma d’evitar aquest problema, seria configurar ICGManager per a que fes les còpies de seguretat dins d’una carpeta de Dropbox (o algun altre proveïdor d’espai al nuvol: Google Drive, Microsoft One Drive, etc.)
El primer pas serà descarregar dropbox i instal·lar-lo amb les seves opcions per defecte.

Un cop instal·lat, podrem veure que ens ha generat una carpeta nova en la ubicació dels arxius d’usuari. Aquesta carpeta s’anomena Dropbox. Entrarem en ella i jo us aconsellaria crear una nova carpeta dins que l’anomenarien «Backup».

 

Descàrrega dropbox: https://www.dropbox.com/downloading?os=win

VirtualBox_Windows 7_13_05_2016_09_13_05

El que farem ara serà copiar la ruta on està la carpeta Backup creada. Per fer això entrarem dins de la carpeta Backup, farem un clic a la part superior de la finestra (1), tot seguit farem un altre clic amb el botó dret del ratolí i en el menú que aparegui li donarem a copiar (2).

VirtualBox_Windows 7_13_05_2016_09_34_31

Ara ja podrem entrar dins de ICGManager i anar a Configuració -> Còpies de Seguretat.

VirtualBox_Windows 7_13_05_2016_10_15_18

I en la ruta on ens proposa fer la còpia de seguretat simplement enganxarem la ruta abans copiada.

VirtualBox_Windows 7_13_05_2016_10_18_25

Tot seguit marcarem les empreses de les que farem còpia, i marcarem els dies de la setmana que volem que faci la còpia. Desarem les opcions. Hem de recordar que ICGManager realitzarà la còpia de seguretat just en el moment que el primer terminal entri al programa el dia que la còpia estigui programada. També convé recordar que la còpia realitzada, sobreescriurà la còpia anterior, o sigui que aquest sistema no és vàlid per a fer un històric de còpies.

VirtualBox_Windows 7_13_05_2016_10_25_33

Un cop fet això, ara haurem de donar permisos a la carpeta del dropbox, per a que ICG hi pugui fer la còpia de seguretat.

En aquest cas minimitzarem ICGManager, i tornem a la carpeta del Dropbox, allí on hem creat la carpeta Backup. En la carpeta Backup hi farem un clic amb el botó dret fins que ens aparegui el menú d’opcions. Entrarem a «Propietats».

VirtualBox_Windows 7_13_05_2016_10_33_41

En el diàleg de les propietats, anirem a la pestanya de seguretat, i li donarem al botó d’editar per a poder modificar els permisos.

VirtualBox_Windows 7_13_05_2016_10_36_41

I li donarem al botó agregar. Ens apareixerà un diàleg on hem d’introduir els noms d’usuaris manualment per afegir-los a la llista d’usuaris amb permisos. El nostre nom d’usuari no el podrem cercar en llista, ja que Microsoft per alguna raó que desconeixem, ha ocultat els noms d’aquests usuaris.

VirtualBox_Windows 7_13_05_2016_10_43_16

Els nom d’usuari que hem d’introduir al llistat és:

NT SERVICE\MSSQL$«nom de la instància»

El nom de la instància SQL, és la part final de la ruta SQL per accedir a la base de dades, la que va desprès del símbol \. En les instal·lacions per defecte de ICG normalment no s’utilitza instància, amb la qual cosa el nom del usuari a afegir quedaria:

NT SERVICE\MSSQL

En canvi en les instal·lacions que realitzem a Batista10 utilitzem com a nom de la instància ICG amb la qual cosa el nom a introduir quedaria:

NT SERVICE\MSSQL$ICG

Per acabar li donarem a acceptar i si ho hem escrit correctament tornarem a la pantalla dels permisos d’usuari.

VirtualBox_Windows 7_13_05_2016_11_24_54

Allí ens apareixerà el nou usuari (1), i ja només ens farà falta assignar-li el control total dels permisos.

VirtualBox_Windows 7_13_05_2016_11_29_37

Per finalitzar acceptarem totes les pantalles obertes i les tancarem totes, excepte el ICGManager. Allí comprovarem que el que hem fet és correcte amb el botó generar. Si tot ha sortit correctament a l’estat ens ha de sortir un OK amb fons de color verd. Si no fos així reviseu que heu realitzat tots els pasos correctament.

VirtualBox_Windows 7_13_05_2016_11_40_01

 

Hem de tenir en compte que Dropbox no sincronitzarà els arxius si la sessió del usuari que te instal·lat Dropbox no està activa. La còpia dels arxius per part de ICGManager, es farà per a qualsevol usuari que arranqui el ICGManager, encara que la sessió estigui tancada. Però només sincronitzarà al núvol en el moment que s’obri la sessió. Això es de vital importància quan aquest sistema s’aplica a un servidor on ens hi connectem a través d’escriptoris remots.

Aquest document ha estat fet sota Windows 10 i MSSQL 2014. En altres versions de sistema operatiu i MSSQL pot variar. Consulteu-nos si és així.

Un pensament sobre “Còpies Seguretat ICG Manager – Dropbox

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.