Correu Electrònic en ICGManager

Correu Electrònic en ICGManager

Una de les consultes més habituals que tenim, és com configurar ICGManager per a enviar correu electrònic des de la pròpia aplicació.

Farem l’exemple de com configurar-ho amb un correu de Gmail. Si voleu configurar qualsevol altre tipus de correu, heu de tenir a mà les següents dades, i si no les sabeu consulte-ho al vostre proveïdor de correu electrònic:

 

– Correu electrònic

– Servidor smtp

– Port de connexió

– Usuari del correu electrònic

– Contrasenya del correu electrònic

– Tipus d’autentificació

 

Per accedir a la configuració del correu, anirem a Configuració -> Usuaris

VirtualBox_Windows 7_20_04_2016_17_23_22

Podrem configurar el correu electrònic per a cada un dels usuaris, per canviar la configuració del usuari, simplement despleguem el Tipus d’Usuari i seleccionem l’usuari del que configurarem el correu electrònic.

VirtualBox_Windows 7_20_04_2016_17_37_47

En aquella mateixa pantalla ja podrem veure la configuració del correu electrònic, amb el títol «Enviament E-mails». Revisarem punt a punt les dades a entrar en cada camp:
Plantilla E-mail: Ens permet introduir una plantilla d’enviament predefinida. Per exemple, ens pot ser útil per posar una firma i/o una capçalera al correu electrònic a enviar. Al final del tema, explicarem com crear plantilles. Un cop creades en aquest camp les podrem seleccionar a través de la lupa i deixar-les assignades per a cada usuari. No és un camp obligatori d’entrar.

 

Remitent: Posarem el nostre nom, o el de la nostra empresa. Ens identifica com els que enviem el correu electrònic. Per exemple nosaltres hi posaríem: «Dept. Comercial – Batista10»
CC: Abreviatura de «Carbon Copy » o copia carbó, és un petit homenatge a l’antic paper de carbó o paper de calca, que ens permetia fer còpies de documents. El que fa aquest camp, és enviar una còpia del document a la direcció que nosaltres especifiquem aquí. Hem de tenir en compte que ICGManager no desa cap còpia del que envien, o sigui que si volem mantenir un registre del que hem enviat a través del programa, seria interessant posar aquí la nostra direcció o una segona direcció. En el nostre cas aquí posarem la direcció: info@batista10.cat

 

Adreça e-mail: Aquí posarem la nostra direcció de correu electrònic, la que farem servir realment per enviar els correus. En el nostre cas: batista10.info@gmail.com

 

Connexió a Internet: Aquest camp el faríem servir en cas de disposar una antiga connexió a Internet a través de mòdem o una connexió a través d’una VPN. En el camp simplement hi posaríem el nom de la connexió i el programa marcarà automàticament la connexió abans d’enviar el correu electrònic. En la majoria de casos i en el nostre també, deixarem aquest camp en blanc.

 

Servidor SMTP: És el nom del servidor d’enviament de correus electrònics. Aquest valor ens l’ha de proporcionar el proveïdor del nostre correu electrònic. En el cas de Gmail el valor correcte seria: smtp.gmail.com

 

Port: El port del servidor en el qual es realitzarà l’enviament de correu electrònic. Els més habituals acostumen a ser: 25, 465, 587. En el cas nostre de gmail utilitzarem el port 587.

 

ID d’usuari: L’usuari amb el que ens identificarem al servidor smtp. Molts cops és la mateixa adreça de correu, o la primera part del correu electrònic. En el cas de Gmail, s’utilitza el correu electrònic sencer.
Clau: La contrasenya d’entrada al vostre correu electrònic. En el nostre cas utilitzarem la contrasenya que habitualment posem per entrar a Gmail. Per introduir la constrasenya, li donarem al botó canviar.

 

Tipus d’autenticació: Aquesta és una d’aquelles dades que us ha de donar el vostre proveïdor de correu electrònic. Només podrem seleccionar, les que ens surtin al llistat desplegable. Hem de tenir en compte que en versions antigues de ICGManager, la llista d’opcions de tipus d’autenticació, era més reduïda que l’actual, o sigui que si teniu una versió antiga i no us apareix el vostre tipus d’autenticació, haureu d’actualitzar la versió de ICGManager. En el cas de Gmail elegirem l’opció STARTTLS

 

Quedaria una cosa similar amb aquesta:

VirtualBox_Windows 7_20_04_2016_18_39_23

A partir d’aquest moment, ja podem enviar correus electrònics des de qualsevol punt del programa que ens trobem el botó e-mail:

VirtualBox_Windows 7_20_04_2016_18_42_28

Creació de plantilles de correu electrònics

Per crear una plantilla de correu anirem a Configuració -> Documents -> Plantilles E-mail
VirtualBox_Windows 7_20_04_2016_18_53_26

Al entrar podrem observar que a la part esquerra hi hauran totes les plantilles existents, i pot ser que en programa en porti d’incorporades. Per crear o modificar una plantilla nova, anirem al botó «fitxer»

VirtualBox_Windows 7_20_04_2016_19_00_21

A la part superior esquerra tenim el menú on podrem crear una plantilla nova (1), obrir-ne una d’existent (2), esborrar l’actual (3). Nosaltres en crearem una de nova.

VirtualBox_Windows 7_20_04_2016_19_03_37

Al crear-ne una de nova, ens pregunta si la volem crear a partir d’una existent. En el nostre cas li direm que no, i ens apareixerà un full en blanc, dividit en 3 apartats (capçalera, cos i peu), on ja podrem escriure la plantilla per defecte. També hi podrem adjuntar imatges amb el botó superior esquerra (1). Per desar i finalitzar la plantilla li donarem al botó de desar (2), posem un nom a la plantilla i sortir.
VirtualBox_Windows 7_20_04_2016_19_13_50

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.