Modificar llistats de selecció Odoo 9

Modificar llistats de selecció Odoo 9

Una de les coses que més m’intrigava de Odoo, era la manera en que podíem modificar les dades que apareixen en les llistes de selecció, ja que no sempre la informació que hi contenia podia ser útil per a tothom. Investigant he trobat la solució, fàcil, molt potent i flexible.

Entrar en mode de desenvolupador

Una de les primeres coses a fer sempre que volem modificar l’estructura general de Odoo, és entrar en mode desenvolupador. En aquest mode ens permet modificar l’estructura general del programa i ens ofereix una sèrie d’eines per tal de depurar els possibles errors. O sigui que sempre que entrem en aquest mode hem d’anar amb peus de plom i realitzar sempre una còpia de seguretat de la base de dades.

Captura de 2016-04-03 11:57:46

Per entrar en mode desenvolupador, entrarem al programa amb l’usuari que sigui el administrador del sistema, i anirem al menú del usuari, a la part dreta superior i desplegarem el menú. En aquell menú anirem a l’opció «About» o «Quan a».

Un cop allí ens mostrarà una pantalla amb la versió de Odoo que tenim instal·lada, i un botó a la part superior dreta, on ens diu «Activar el mode desenvolupador».

Captura de 2016-04-03 11:57:51

Cercar la pantalla de selecció que volem modificar

El següent pas serà cercar el llistat que volem modificar. En el nostre cas elegirem el llistat de comandes de compra. Per això anem a «Compres» i en el menú vertical a «Comandes de Compra».

Captura de 2016-04-03 13:02:50

La nostra missió serà eliminar la columna «Document d’origen» i afegir una nova columna que ens informi de l’estat de la comanda respecte a la facturació.

Odoo 9 incorpora un editor relativament senzill, per gestionar els camps de les vistes, la qual cosa ens permet fer petits canvis en el programa, sense tenir coneixements de programació.

Per accedir a quest menú farem un clic a la icona de la part superior dreta en forma d’escarabat i ens desplegarà un menú amb totes les opcions que ens dona el mode de desenvolupament. En el nostre cas anirem a l’opció «Manage Views» o «Gestiona Vistes».

Un cop entrem en aquesta opció ens fa triar la vista a modificar. Hem de pensar que aquestes vistes poden variar en funció del menú que elegim per a modificar. El que si que hem de tenir clar és que les vistes de selecció que ens interessen per al nostre cas, sempre finalitzen amb .tree. La resta de vistes que apareixen les deixo a la vostra experimentació, sempre tenint en compte de que feu una còpia de seguretat abans de fer res.

Captura de 2016-04-03 13:43:03

Per entrar en la pantalla d’edició li donarem al botó editar.

Captura de 2016-04-03 13:54:44

En la pantalla d’edició ens apareix en forma d’arbre vertical, tots els ítems que tenim en la pantalla de selecció ordenats de dalt a baix, representant d’esquerra a dreta. Tots els camps comencen amb l’etiqueta <field name>. A la part dreta tenim una sèrie de botons que ens permeten fer les modificacions que vulguem a la vista de selecció.

Amb el botó + afegirem un nou camp, i amb el de – esborrarem el que tinguem seleccionat. El següent botó ens permet editar les opcions del camp (entre elles podem modificar l’etiqueta de la columna!). Les fletxes amunt i avall, ens permeten canviar l’ordre de les columnes. Per aconseguir el que nosaltres volíem en un principi, pitjarem el botó + per afegir el camp de l’estat de la factura:

Captura de 2016-04-04 18:20:08

En el camp «node type» podrem elegir el tipus d’element a crear, però en el nostre cas deixarem el que ens proposa per defecte «field». En el següent camp elegirem el camp que volem afegir a la llista, nosaltres hem triat «invoice_status», o sigui «estat_factura». (Al final d’aquest escrit, explico com saber el nom d’un camp). La posició («after o before») ens indica la posició del camp nou respecte al botó + del camp que hem clicat, o sigui abans o desprès. Un cop finalitzat li donem al botó «Actualitza».

Captura de 2016-04-04 18:31:03

Ens apareixerà una altra pantalla amb les propietats del camp elegit. En aquesta pantalla és recomanable no tocar res, excepte si volem posar un títol, emplenant el camp «String». Li donem a actualitzar i tanquem les dues pantalles anteriors, i ja ens haurà aparegut el camp afegit de nou.

Per eliminar un camp entrem altre cop al editor de vistes i fem un clic al botó – del costat del camp «origin» i ens demanarà confirmació d’eliminació. Tancarem les dues pantalles que quedem i finalment haurem aconseguit tenir el llistat tal i com el volíem.

Captura de 2016-04-04 18:40:02

Com saber els noms dels camps en una pantalla

Anteriorment ens hem trobat amb el problema que per fer qualsevol operació amb un camp hem de saber el seu nou.

Si estem en mode administrador, podem anar a qualsevol etiqueta d’un camp del programa i si deixem el ratolí quiet uns segons a sobre, ens apareixerà una llegenda de fons negre amb tota la informació referent al camp. «Field:» ens indica el nom del camp a la base de dades i el nom amb el que odoo treballa internament.

Captura de 2016-04-04 18:43:10

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.